Bedwantsen in bed

Pas op voor bedwantsen!

Bedwantsen zijn de wereld aan het overnemen. Tijd dus om heel alert te zijn en er alles aan te doen om niet te maken te krijgen met dit ongedierte. Bedwantsen zijn er steeds meer, omdat de wereld kleiner wordt. Niet letterlijk, maar men reist steeds vaker en sneller de wereld over. Niet heel gek dat er tijdens deze reizen bedwantsen van A naar B worden gebracht. Onbewust, meestal zitten ze verstopt in de bagage. En dan hebben we het niet alleen over de volwassen bedwantsen, ook de larven en eitjes reizen gerust mee! Bedwantsen wil je absoluut niet bij je thuis hebben. Ze bijten je om zich te voeden met jouw bloed. Er zomaar vanaf ben je ook niet, want ze verspreiden zich makkelijk door je hele huis.

Ga zorgvuldig om met je bagage

Grotendeels heb je zelf in de hand of je het ongedierte mee neemt naar huis of niet. Ben je een weekendje weg geweest of heb je een lange reis gemaakt? Volg onderstaande stappen dan bij thuiskomst op:

  • Laat je bagage bij thuiskomst eerst in de schuur staan.
  • Stop de inhoud van je tas in een vuilniszak, breng deze naar de wasmachine en was alles op een hoge temperatuur.
  • Is het niet mogelijk om je tas ook te wassen? Plaats het dan voor 2 dagen in de vriezer. Bedwantsen, eitjes en larven overleven namelijk geen extreme kou en hitte.

Tas op bed? Dan maak je het de bedwantsen wel heel gemakkelijk

Zodra jij thuiskomt en je zet je tas op bed, hebben de bedwantsen alle tijd om rustig uit je tas te kruipen en een fijn plekje in en rondom je bed te vinden. Niet doen dus! Bedwantsen geven de voorkeur aan slaapkamers, omdat ze dan ’s nachts zich kunnen voeden met jouw bloed. Geef bedwantsen geen kans en zet je bagage niet op bed! Voor je het weet, verspreiden ze zich door je hele huis.

Wees voorzichtig met ergens anders slapen

Heerlijk een weekendje weg of een lange reis maken. Maar pas op, controleer de accommodaties eerst voordat jij jezelf er gaat installeren. Heel veel verblijven kampen met bedwantsen. En voor je het weet, neem jij ze mee naar huis. Hoe controleer je een kamer?

  • Laat je bagage buiten staan.
  • Controleer het beddengoed en matras op vreemde plekjes, zoals bloedvlekjes, uitwerpselen en huidschilfers.
  • Kijk ook eens achter de schilderijen, bij stopcontacten en in gordijnen.