Ideaal preventie middel: De Climbup Interceptor

Introductie

Veel producten en boeken zijn gericht op het bestrijden van bedwantsen. Er zijn echter maar weinig artikelen op de markt die trachten de bedwants te voorkomen. Deze review gaat dan ook over een van de weinige preventiemiddelen die beschikbaar is: De climbup interceptor.

Preventie

De meest vervelende plek waar de bedwants zich kan verspreiden is naast je kleding het bed. Het is altijd beter om je bed uit de buurt te houden van de muur, maar wat kan je verder nog doen om te voorkomen dat de nare beestjes je bed inklimmen? De climbup interceptor is een soort schaaltje die je om de poten van je bed kunt doen, en daardoor kunnen de bedwantsen niet omhoog klimmen.

bedbug_climbup_interceptor

Mijn ervaring

Nadat ik de bedwants uit mijn huis had gekregen, stond een ding vast: Dit nooit meer. Ik ging gelijk op zoek naar preventiemiddelen. Daarbij kwam ik uit op deze climbup interceptor. Eenmaal aangeschaft en geïnstalleerd gebeurde er niet veel de eerste weken. Na ongeveer twee maanden vond ik toch een paar bedwantsen in de buitenste ring van de interceptor. Daardoor kon ik tijdig maatregelen nemen voordat er weer een grote uitbraak zou gebeuren zoals een paar maanden eerder.

Toen een neef van mij op vakantie ging naar Amerika, waar de bedwants nog vaker voorkomt dan hier in Nederland, heb ik hem aangeraden ook de interceptors aan te schaffen en deze mee te nemen. In sommige hotels waar hij overnachtte was het niet nodig, maar in andere hotels waren er toch een stuk of dertig bedwantsen gevonden de volgende ochtend. De interceptor is dan ook ideaal om mee te nemen op reis om zeker te zijn dat je de volgende dag niet wakker wordt met een gezicht onder de rode vlekken.

Voordelen

  1. Relatief goedkoop.
  2. Ideaal voor op reis.
  3. Gemakkelijk te installeren.
  4. Bevat een talk poeder laag, waardoor bedwants niet uit het schaaltje kan kruipen.

Nadelen

  1. Materiaal is kwetsbaar. Er zijn al twee interceptors bij mij gesneuveld.
  2. Voorkomt natuurlijk niet dat de bedwants zich op andere plekken verspreid.

Conclusie

Al met al is de climbup interceptor een handig product om bij je te hebben als je veel hotels bezoekt voor vakantie of werk. De interceptor is echter redelijk overbodig voor thuis gebruik omdat het niet de uitbraak van de bedwants voorkomt door je hele huis. Ook is het materiaal waarvan het product is gemaakt snel breekbaar, dus voorzichtigheid is geboden. Daartegen staat dan weer wel dat het talk poeder een uitstekend middel is om de beestjes te vangen en aan te tonen waar ze precies vandaan komen. Al met al zou ik het product niet aanraden voor thuis, maar voor mensen die veel reizen kan het een goed preventiemiddel zijn om te voorkomen met jeuk en rode vlekken wakker te worden. Voor meer informatie en reviews: Bedbug Climbup Interceptor.